KRIO hlače

Ledena kopel je že dolgo znana kot način za zmanjševanje bolečin in hitrejšo regeneracijo pri intenzivni športni dejavnosti. Pogosto se uporablja tudi pri različnih fizioterapevtskih posegih. Vse bolj pa se pozitivni učinki ledene kopeli kažejo tudi na drugih področjih kot so izboljšanje zdravja in imunskega sistema, izboljšanje izgleda kože, zmanjšanje celulita, odpravljanje maščobnih oblog in izboljšanje splošnega počutja, saj spodbuja notranje procese samozdravljenja in izločanje toksinov iz telesa.

V velikih športnih centrih in velikih športnih sistemih so zaradi pozitivnih učinkov ledene kopeli zgradili kompleksne sisteme za izvajanje le te.. KAJ PA OSTANE VSEM OSTALIM, KI NIMAJO TEH MOŽNOSTI?

Rešitev so KRIO HLAČE, ki v celoti simulirajo delovanje ledene kopeli, s to razliko, da se nam ni potrebno potopiti v ledeno vodo, kar je za večino ljudi »travmatična« izkušnja. Učinki uporabe KRIO HLAČ so celo boljši kot v običajni ledeni kopeli, saj v naši napravi lahko nastavljamo želeno temperaturo, ki mora biti različna za različne vrste terapij, hkrati pa lahko ustvarjamo pritisk na telo kot pri preso-terapiji.

krio-komora

S tem se doseže izrazito pozitivno delovanje na:
– zmanjševanje edemov nog (po operativnih posegih, po poškodbah),
– kožo in podkožje (celulit),
– prekrvitev in pojav krčnih žil (pospešuje krvi obtok),
– ohranjanje napetosti in elastičnosti kože,
– sproščanje in regeneracijo (po naporu, treningu, tekmi).
– izboljšanje prekrvitve v udih (ki jih prizadeneta nenehno sedenje in premalo gibanja),
– čiščenje odpadnih snovi in toksinov v tkivih, ki vplivajo na manj kvalitetno vezivo in slabijo kolagene/vezivne niti (stimulira venozni in limfni obtok),
– maščobne celice (manjše število in velikost),

Nekatere znanstvene raziskave navajajo, da je pritisk, ki ga ustvarja voda na mišice, izrednega pomena pri športni regeneraciji, saj preprečuje prehod toksičnih tekočin, ki se ustvarjajo pri fizični aktivnosti v mišice ter izboljša izločanje le teh preko limfnega sistema iz telesa.

Pri športnikih je najbolj pomemben učinek KRIO HLAČ na hitro regeneracijo mišic po intenzivni vadbi. Omočeno je izločanje toksinov iz telesa in blaženje mikro poškodb v mišicah, kar preprečuje dolgoročno utrujenost po intenzivni fizični dejavnosti.

Krio hlače so tudi izredno učinkovite pri oblikovanju telesa. V zadnjem obdobju se za odpravljanje maščobnih oblog namesto invazivnih kirurških posegov uporabljajo različne krio metode kot so kriolipoliza, povijanje z mrzlimi povoji, polaganje ledenih obkladkov in drugi. Vse te metode delujejo na principu ohlajevanja maščobnih celic, ki se potem s časom izločijo iz telesa. Krio hlače omogočajo tovrstno delovanje na telo s to razliko, da v našem primeru zajamemo celotno področje nog, ki so običajno najbolj trdovratne pri odpravljanju maščobnih oblog in zmanjševanju celulita. Prav tako izkoriščamo učinke pritiska, ki ga ustvarjajo krio hlače, da telo lažje in hitreje izloča toksine skozi limfni sistem. Posredno pa učinek mraza, ki ga ustvarjamo v nogah povečuje porabo kalorij in s tem omogoča kurjenje odvečnih maščob v celem telesu.