Krio komora

KAJ JE KRIO TERAPIJA?

Krio terapija je nova, hitra in učinkovita terapija na področju dobrega počutja, zdravja, lepote in regeneracije po športu. Izvaja se v krio komori, ki s pomočjo tekočega dušika s temperaturo -195°C ohlaja zrak, ki se vpihuje v krio komoro. Čas trajanja terapije je 2 – 3 min.

UPORABA

Krio terapija celotnega telesa aktivira v možganih proces sproščanja adrenalina in endorfinov v krvni obtok, zaradi česa boste zaznali občutek sreče in okrepitve. V telesu se aktivira obrambni mehanizem, kar pospeši krvni obtok in metabolizem ter posledično zviša količino hranilnih snovi ter kisika vsaki zdravi celici. Poveča se sproščanje hormonov in prekrvavitev.

Uporabniki poročajo o učinkovitih vplivih pri kronični utrujenosti, depresiji, motnjah razpoloženja, spanja, vplivu na izboljšanje težav s kožo, dvigu imunskega sistema, izgubi telesne teže, revmatičnih obolenjih, migrenah, pri vnetjih sklepov in regeneraciji po poškodbah, operacijah ter športnih aktivnostih.

krio-komora

RAČUNALNIŠKO VODENA

Računalnik vodi vse faze delovanja krio komore – fazo ohlajanja, fazo terapije, fazo priprave na naslednjo terapijo in fazo sušenja. Računalnik skrbi za enakomerno temperaturo cel cikel terapije, s čimer se doseže maksimalni možni efekt terapije. Obenem računalniški ekran nudi vse potrebne podatke v fazi terapije – želeno temperaturo, trenutno temperaturo, čas do konca terapije, stanje kisika v prostoru. Omogočeno je vodenje statistike in sicer število terapij z enim polnjenjem in skupno število terapij. Rokovanje je zaradi naprednega računalniškega programa izredno enostavno in ne zahteva znanja in izkušenj z nastavitvami, ki jih zahtevajo konkurenčne naprave.

vip-img-2
vip-img-3

VARNOST

V krio komoro so vključeni številni varnosti sistemi. Možna je ročna blokada v primeru nenadzorovanega naraščanja temperature, računalnik sam izklopi napravo v primeru nenadzorovanega naraščanja temperature, računalnik izklopi napravo v primeru, da v pričakovanem času ne doseže želene temperature.


PREDNOSTI

Krio komora deluje na inovativnem principu hlajenja zraka, ki se vpihuje v komoro. Ohlajeni zrak se enakomerno razporedi po celotni komori in enakomerno hladi celotno telo. Efekti na telo so s tem pristopom bistveno aktivnejši, enaki učinki kot pri klasičnih krio komorah se dosegajo tudi pri nižji temperaturi v komori. Računalniško voden proces omogoča še enakomerno ohlajanje brez temperaturnih šokov, kar še izboljšuje učinkovitost terapij v primerjavi s klasičnimi krio komorami.

no images were found